Artist


Du må være logget inn for å få tilgang til pressemateriell...!
Logg inn her!

Bjørn Ole Rasch

Bjørn Ole Rasch er en allsidig kunstner. Han er en av de aller mest profilerte tangentutøverne i Norge. Hans musikalske virke omfatter i hovedsak som produsent, arrangør, komponist og artist i en rekke sammenhenger. Hovedtyngden av hans produksjoner ligger i grenselandet mellom norsk folkemusikk og verdensmusikken.

Han har i flere å vært musikalsk leder og produsent for Annbjørg Lien og har siden 1997 vært medlem av folkemusikkensemblet Bukkene Bruse. Hans virke omfatter også betydelige produksjoner for teater, ballett og tv og flere av hans komposisjoner og arrangementer har blitt utgitt på verdensbasis.

I 2002 ble Bjørn Ole utnevnt til norges føste professor i rytmisk musikk. Utnevnelsen ble basert på hans kunstneriske virksomhet som kommisjonen vurderte til høyeste internasjonale nivå som igjen har resultert i flere nominasjoner og priser. I 1993 ble Bjørn Ole utnevnt til OL-musiker og dette resulterte i et lengre samarbeid med artisten Sissel Kyrkjebø som arrangør og musiker. I 1994 ble han medlem av gruppen Secret Garden som arrangør og musiker. Dette samarbeidet eksisterer ennå og har resultert i et platesalg på nærmere 4 millioner internasjonalt.

Bjørn Ole har medvirket som musiker og arrangør på nærmere 250 utgivelser. 8 av disse har blitt spelemannspris-nominert. Han har også jobbet med artister som Randy Crawford, Chieftains, Hanne Boel, Jose Carreras, Siennad O´Connor, Lisa Nillson, Kirsten B. Berg, Hallvard Bjørgum, Sondre Bratland m. fler. I dag konsentrerer han sitt virke til konseptene rundt Bukkene Bruse, Secret Garden og Annbjørg Lien ved siden av omfattende virksomhet som foredragsholder innen den rytmiske musikkteknologi og historie.


Webside