Artist


Du må være logget inn for å få tilgang til pressemateriell...!
Logg inn her!

Annbjørg Lien

Annbjørg er en av våre fremste felespillere. Hun har solid forankring i tradisjonsmusikken, men krysser stadig nye musikalske grenser. Etter å ha samarbeidet med musikere fra mange nasjoner, og latt seg inspirere av andre kulturer, fremstår hun internasjonalt som en sterk formidler av "World Music" like mye som norsk folkemusikk.

Annbjørg er en av Norges dyktigste musikere og en fremragende folkemusikkambassadør.

Ny CD - Waltz with me

Annbjørg Lien, hardingfele og fele
Bruce Molsky, fele og vokal -USA
Christine Hanson, cello - Canada/Skottland
Mikael Marin, bratsj - Sverige

Hun har vært velkjent i spellemannskretser siden hun var liten, men har etterhvert vunnet et langt bredere publikum, og har gjennom sine plateutgivelser markert seg som en verdensmusiker av format.

Annbjørg kommer fra en musikerfamilie, og lærte folkemusikk fra sin far og klassisk musikk på musikkskolen i Ålesund. Hun har senere hatt undervisning privat hos andre toppspelemenn, som Hauk Buen fra Telemark
Annbjørg har solistoppdrag med orkestre der hun fremfører komposisjoner skrevet for hardingfele (bl.a. Geirr Tveitts "Tri fjordar",)

Hun har medvirket i en rekke TV og radioprogram, deriblant minneprogrammet til Kong Olav.

Gjennom 25 år har hun bidratt til å fremme norsk musikk og kultur i utlandet. Reisene har gått til de fleste verdenshjørner med turner og masterclass.
Pop Matters:
"Hvis du liker stemningsfull, ofte mørk, folkemusikk, med innslag av nydelig musikalitet og kunstnerisk dyktighet, da vil du ikke finne noe her som du kommer til å mislike."
 
Atlantic Monthly:
"Uansett om den jamrer som sen-Led Zeppelin eller summer som en sulten mygg fra nord, Liens hardangerfele kommer garantert til  inspirere surrealistiske drømmer."
Playboy:
"Jeg ante ikke at jeg elsket norsk felemusikk før jeg fikk høre Annbjørg Liens flotte, tankefulle melodier."
Richard Harrington, Washington Post:
"...Liens utenomjordiske felespill har en Ândelig og fascinerende virkning mens den forener fortid med fremtid."
 
Hun er en av fire musikere i "Bukkene Bruse", folkemusikkgruppa som turnerte i 1993 i USA, Japan, Tyskland, og Spania som offisielle OL-musikere, og som spilte på avslutningsseremonien under OL på Lillehammer i 1994. I 1998 ble Bukkene Bruse offisielle Redd Barna ambassadører, og i den forbindelse reiste gruppen til Mosambik for å utveksle musikk med barn.
 
Høsten 1997 ble Annbjørg invitert til å medvirke på The Chieftains kvinneplate "Tears of Stone", som har høstet flotte kritikker.
Hun er en etterspurt lærer, og har master class rundt omkring i verden. Hennes møte med studentene er like sterkt og personlig som hennes konserter.
 
Annbjørg inspirerer og inviterer sitt publikum til en flerfarget reise i hennes egen personlige folkemusikalske verden.

Webside