Artist


Du må være logget inn for å få tilgang til pressemateriell...!
Logg inn her!

Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik

Silikonfri sone - De fleste kjenner Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik fra suksess-serien Antikviteter & Snurrepiperier, som gikk på NRK 1 i en årrekke. Her hentet Solberg/Ohrvik fram gamle viser, og framførte dem med humor, varme, egenart og sjarm. På det meste benket over én million mennesker seg foran TV-skjermene for å høre paret synge og spille.

Det ikke like mange vet, er at Veslemøy og Sven også har fått strålende kritikker for sine egne tekster og musikk – og at Veslemøy er en høyt skattet revyartist, som er blitt behørig applaudert av et samstemt kritikerkorps for sine elleville parodier og sterke utstråling på scenen. Allsidigheten er hennes styrke, og hun bruker den til å gi publikum gode opplevelser – enten det er som visesanger, tekstforfatter eller revyartist.

I det musikalske showet Silikonfri sone presenterer Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik egne og andres tekster og musikk slik bare de kan. Med humor, varme og musikalitet tar de oss med på en reise i ord og toner gjennom et landskap mange kjenner, og enda flere kjenner seg igjen i.

Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik tilpasser blandingen av gammelt og nytt, morsomt og alvorlig ut fra publikumssammensetningen og anledningen. De skreddersyr gjerne et opplegg tilpasset arrangørens ønsker og behov.

 
Les hva pressen skriver:

Vidunderlig
«Løvehjerte er en vidunderlig plate med sterke tekster og ujålete, ren musiseringsglede med ingredienser av rock, viser, pop og jazz».
Marianne Lystrup (Vårt Land)

Tydeligere enn noen gang framstår Veslemøy Solberg på sitt nye album som en original visekunstner med et sterkt personlig særpreg. Gjennom så vel tekster som musikk skapes det et helhetlig bilde preget av en menneskelig nærhet, varme og ekthet som vanskelig kan unngå å gripe. 
Geir Vestad (Hamar Arbeiderblad)

Veslemøy Solberg er et kvinnelig svar på Ole Paus. Tekstene har den samme infame snerten.
Geir Løvli (Fredrikstad Blad)

Førr ei dame! Veslemøy Solberg trollbandt publikum med sin vakre stemme og sine humoristiske og tankevekkende tekster.
Kurt Holm (Lofotposten)

Denne blandingen av barnesanger og biografisk materiale er unik! (Om Eventyret om Hanna)
Jon Arnesen (Farojournalen)

Linker til Veslemøys plateselskap, nettbutikk og hjemmeside på kjentfolk.no:

Plateselskap:  http://www.nordicae.com

Om Veslemøy og Sven:

Veslemøy Solberg er artist, tekstforfatter, siviløkonom og cand. philol med hovedfag i nordisk språk og litteratur. Hun har gitt ut ni CD'er med egne og andres tekster og musikk, og har solid TV-, revy- og konserterfaring. 

Veslemøy har mottatt en rekke priser og stipender – blant annet Tekstforfatterfondets ettårige arbeidsstipend for 2006. Sammen med Felix Johansen ble hun i år nominert til Spellemannprisen for albumet Eventyret om Hanna.

Sven Ohrvik er pianist, komponist, arrangør og produsent, og har arbeidet sammen med de fleste i norsk musikkbransje. Sven fikk Statens ettårige arbeidsstipend for komponister i 2005.