Artist


Du må være logget inn for å få tilgang til pressemateriell...!
Logg inn her!

Lars Klevstrand

Visesanger, gitarist og melodisnekker siden 1968, har markert seg som artisten med det brede repertoaret. I det ligger mange års oppsamlet kunnskap om våre sentrale norske (med et sideblikk til svenske) visediktere og deres verk.

Han har også gjennom et langt viseliv tolket søramerikanske og franske viser, i origninaltapping og i oversettelse. Dette manifisterer seg for publikum ved at han kan by på et utall tekster, melodier og akkorder nær sagt til enhver anledning. Han kjenner seg like nyttig på konsertscener, viseklubber, jubileer og i begravelser. 

Der det ikke fantes musikk til en tekst, skrev han den selv, og har ved to anledninger utgitt album utelukkende med egne tonesettinger (Vinternatt 2001 og Nomadesongar 2004, Tylden & Co).
Ellers er han en flittig arrangør, ikke minst for kor, og har samarbeidet med utallige opp igjennom årene.

Siden 1990 har han markert seg som en betydelig tolker av Evert Taubes viser, og er å finne i den årlige Taubeforestillingen i østfoldidyllen Engelsviken hver sommer.

Opp gjennom karrieren har han tidvis bekledt musikkteaterscenen og hatt hovedroller i Jacques Brel, Teodorakis, Evita, Les miserables, Oklahoma! Tolvskillingsoperaen, Frendelaus m fler. Han har også større verk på sitt repertoar, som Missa Creolla og Canto General.

Denne høsten har han vært opptatt med å feire sitt eget 40årsjubileum som artist, og turnert med Alfred Janson, Carl Morten Iversen og Per Oddvar Johansen/Espen Rud.  I november turnerte han dessuten for Rikskonsertene med pianist Håvard Gimse og skuespiller/sanger Hildegunn Riise i et Hauge/Tveittprogram kalt "Tid å hausta inn".

I 2009 er det duket for store Erik Byeforestillinger, "Tilbake til sangene", med bl. a. Henning Sommerro, Sigmund Groven, Johannes Joner, Annbjørg Lien og Hans Fredrirk Jakobsen; et Jakob Sandeprogram "Sundslegen, herja og naken" med nye melodier av Rune Klakegg, samt konstellasjonen Birgitte Stærnes, fiolin og gitaristen/luttspilleren Martin Haug i programmet "Rossini i pølsa".