Artist


Du må være logget inn for å få tilgang til pressemateriell...!
Logg inn her!

Elin Prøysen - Egil Johansson

Elin og Egil har muntre viser som sitt varemerke. Enten publikum er en barnehage, en skoleklasse, en pensjonistforening, institusjonsbeboere eller vanlig kveldspublikum. Selv om Prøysen står sentralt, bruker de også viser av andre forfattere og komponister når det passer inn.

Programmet ”Prøysen for to” er fleksibelt og tilpasses ulike publikumsgrupper og programlengder. I sentrum står kjente og mindre kjente sanger av Alf Prøysen, der tilhørerne inviteres til å delta med allsang på kjente sanger.

Programmet ”Viser til glede” er et mer sammensatt program, med viser av en rekke forfattere og komponister – som for eksempel Jakob Sande, Vidar Sandbeck, Vilhelm Krag, revyviser og viser av Egil.

Etter utgivelsen av ”Dans med Prøysen” kan de også få med seg trekkspiller og sørge for at det riktig rykker i dansefoten i tillegg til smittende humør og høy allsangfaktor.

Duoen Elin og Egil startet opp så tidlig som i 1976 og reiste land og strand rundt på turneer for Folkeakademiene, Rikskonsertene, Forsvarets turnekontor og andre. Etter et opphold på 90-tallet er de nå tilbake med konserter som passer for de fleste publikumsgrupper. Det har vært konserter for bursdagsbarn og for store utendørs forsamlinger, for barnehagebarn, for bedrifter, på festivaler og på ulike institusjoner. Og vi har program for den kulturelle skolesekken.

Elin og Egil klarer det meste uten forsterkeranlegg, men har også et eget lite anlegg til litt større forsamlinger.

I 2007 mottok de Øyerenprisen (Arbeiderbevegelsens kulturpris på Nedre Romerike) for fremragende innsats til fremme av arbeiderkulturen som ledd i det generelle kulturbildet.

CD-plate
Høsten 2007 ga de ut en CD-plate ”Dans med Prøysen” sammen med nevø og gitarist Vegard Prøysen og trekkspilleren Thomas Nilssen fra Løten. ”Plata har smittende humør, høy allsangfaktor og ypperlig egnet for rask læring av Prøysens sanger" - skriver anmelder Bjørn Hovde på Groove.no. Og andre aviser har gitt terningkast helt opp til 5.
 

Her er noen klipp fra ulike avisomtaler:
Latteren sto i taket da de to visesangerne leverte sin spesielle versjon av Prøysen. I flere år reiste ekteparet land og strand rundt med sitt "Prøysen for to". (Romerikes Blad)

Alf Prøysens datter Elin Prøysen og ektemannen Egil Johansson flørtet hemningsløst med farens tekster, og skapte med en gang en god stemning under den offisielle åpningen av Prøysenfestivalen Blåklokkevikua i går kveld. (Gudbrandsdølen Dagningen)

Publikum sang med på kjente og kjære viser, som Elin og ektemannen Egil framførte på sin måte, som de selv uttrykte det. Med lette og humoristiske kommentarer mellom visene og nærmeste teatralske framførelser undervegs «goblonke dom» til publikum på en måte som er Alf Prøysen verdig. (Gudbrandsdølen Dagningen)

"Med glimt i øyet og stor spilleglede ga de publikum en morsom Prøysenkveld som vil kjennes i lattermusklene i lang tid." (Hamar Arbeiderblad)

Kjøp plata her!